Εκπαιδευτικό Bob

Στόχος του Bob είναι η ανάδειξη και η ενίσχυση του νεανικού θεάτρου. Παράλληλα με τις παραστάσεις λοιπόν, το Bob Theatre Festival, σε συνεργασία με το τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, διοργανώνει έναν κύκλο τριών συναντήσεων με θέμα την παραγωγή και την επικοινωνία μίας παράστασης.

 

Panel “Διευρύνοντας τις προοπτικές”

Σάββατο, 27 Μαΐου @ 17.00
Αίθουσα Δ
Διάρκεια: 3 ώρες
Τι σημαίνει για το θέατρο «Dream big-start small but most of all start”; Πώς διευρύνεται το κοινό; Πώς επεκτείνεται το δίκτυο στην ελληνική επαρχία; Τι σημαίνει Bob Theatre Festival; Ποιος είναι ο πιο δημιουργικός τρόπος σκέψης και η πιο γόνιμη επιχειρησιακή νοοτροπία; Αυτά είναι κάποια από τα θέματα που θα θίξουν οι εισηγητές, δίνοντας διαφορετικές προοπτικές για το πώς μπορεί να υλοποιηθεί και διευρυνθεί μία παράσταση ή μία ιδέα σχετική με το θέατρο.

Μετά τη συζητήση ακολουθεί διάλειμμα.

Στο δεύτερο μέρος του Σεμιναρίου, πρωταγωνιστούν πρώην συμμετέχοντες του Scratch Night: οι εισηγητές συστήνουν την ομάδα τους, παρουσιάζουν την πορεία της, το δημιουργικό, οικονομικό και επικοινωνιακό της προφίλ, τα λάθη και τις επιτυχίες της. Ακολουθεί Q&A μεταξύ των ομιλητών και των συμμετεχόντων στο Scratch.

Απευθύνεται: Στο κοινό, στους συμμετέχοντες του Bob Theatre Festival 2017, και στους συμμετέχοντες του διαγωνισμού Scratch Night.

 

Στο πλαίσιο του 10ου Bob Theatre Festival έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα δύο πρώτα μέρη του φετινού εκπαιδευτικού προγράμματος

 

Workshop:  “Παράσταση από το τίποτα”

Ένα workshop διάρκειας 4 ωρών, για τους μεμονωμένους καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό Scratch Night του Bob Theatre Festival 2017. Αποτελείται από ασκήσεις υποκριτικής, αυτοσχεδιασμού, ετοιμότητας, συγκέντρωσης και παρουσιάσεις σκηνικών συνθέσεων, έτσι ώστε να γίνει αντιληπτή η έννοια του χειροποίητου θεάτρου και η φιλοσοφία του Bob Theatre Festival σε μεμονωμένους καλλιτέχνες.

Το workshop πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου, στο Θέατρο 104, με εισηγητές τους Γιάννη Σαρακατσάνη και Θανάση Ζερίτη. 

 

Master Class: “Προσελκύοντας το κοινό”

Ένα Master class για τους συμμετέχοντες στο Scratch Night 2017, το οποίο αποτελείται από δύο σκέλη.

Στο πρώτο μέρος, οι εισηγητές θα μιλήσουν για τα εργαλεία επικοινωνίας που απαιτούνται ώστε οι νέες ομάδες να μπορούν να ανταπεξέρχονται ευέλικτα και δημιουργικά σε  θέματα παραγωγής και προώθησης όχι μόνο των παραστάσεών τους αλλά και της ομάδας τους.

Στο δεύτερο μέρος, οι συμμετέχοντες καλούνται να συζητήσουν σε ομάδες εργασίες ασκήσεις σε θέματα επικοινωνίας και προώθησης, που τους έχουν δοθεί σε πρότερο χρόνο. Στόχος είναι οι ομάδες -μετά τις ομιλίες του πρώτου μέρους- να  επανεκτίμησουν τις απαντήσεις τους, να συζήτησουν, και να κατανοήσουν τους τρόπους που θα μπορούσαν να  προωθήσουν τις ομάδες και τις παραστάσεις τους με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Το workshop πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαΐου με εισηγητή τον Χάρη Κρεμμύδα.

previous
next
no posts related