Πρεμιερα
Σύγνεφο με Παντελόνια
Εμείς
Σύγνεφο με Παντελόνια
Εμείς
Παρασκευή 1 Ιουνίου @ 19:00
MAIN

Το πιο εμβληματικό ποίημα του Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι ζωντανεύει ως ένα πολυκαλλιτεχνικό δρώμενο. Πρόκειται για ένα χειμαρρώδες κείμενο που αποθεώνει την αδιάκοπη αγωνία του δημιουργού του. Αυτόν ακριβώς τον, κατά Ρίτσο, “αγωνιώδη αγώνα για κατάπαυση της αγωνίας”, μεταφέρουμε επί σκηνής, δημιουργώντας ένα υποβλητικό ηχητικό τοπίο, που περιβάλλει τα σώματα των χορευτριών. Το κείμενο του ποιητή αποτελεί τη στιβαρή βάση της παράστασης, περιπλεκόμενο με την ηχο-κινητική σκηνική σύνθεση.

Ένας ηθοποιός, δύο μουσικοί και τέσσερις χορεύτριες συμπράττουν επί σκηνής, δημιουργώντας ένα ζωντανό, μεικτό θέαμα. Σκοπός της παράστασης είναι η συνύπαρξη των τριών παραστατικών τεχνών και η παράλληλη αποδόμηση τής κάθε μίας ξεχωριστά, με τελικό αποτέλεσμα την δόμηση μιας παραστάσιμης ποίησης.

Η παράσταση αυτή κάνει πρεμιέρα στο Bob Theatre Festival και στο πλαίσιο της εξερεύνησης του Χρήσιμου Θεάτρου. Δείτε την πρώτοι και στη συνέχεια μοιραστείτε μαζί μας την εμπειρεία σας συμπληρώνοντας το μικρό ερωτηματολόγιο που θα βρείτε στο τέλος της παράστασης.

Συντελεστές

Κείμενο Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι Απόδοση Γιάννης Ρίτσος Σκηνική και Μουσική Σύνθεση Χρήστος Θάνος Χορογραφία Στέλλα Σπύρου Ζωντανό Ηχητικό Τοπίο Παναγιώτης Γκίκας, Στέφανος Δουβίτσας Σκηνικά – Κοστούμια Γιώργος Λυντζέρης Σχεδιασμός Φωτισμών Κώστας Μπεθάνης Χορεύουν Μαργαρίτα Τρίκκα, Χριστιάνα Κόσιαρη, Ξένια Κογχυλάκη, Λία Χαμηλοθώρη Λόγος Χρήστος Θάνος Υπηρεσίες Προσβασιμότητας Liminal Δ/νση Παραγωγής Χρίστος Παπαμιχαήλ Παραγωγή Ομάδας Συλλογικού Πολιτισμού Εμείς Διάρκεια 55’

Φωτογραφίες
Δείτε ακόμα